fbpx

Ecografia Urologică (Reno-Vezicală): Diagnosticarea Precisă a Afecțiunilor Tractului Urinar

Ecografia Urologică (Reno-Vezicală

Introducere

Ecografia urologică (Reno-Vezicală), cunoscută și sub denumirea de ecografie reno-vezicală, este o procedură non-invazivă esențială în diagnosticul afecțiunilor tractului urinar. Această tehnică avansată utilizează unde sonore pentru a oferi imagini detaliate ale rinichilor și vezicii urinare, permițând medicilor să identifice și să evalueze diverse condiții medicale.

Când este Recomandată Ecografia Urologică?

 • Evaluarea Rinichilor: Ecografia urologică este frecvent utilizată pentru evaluarea dimensiunilor, formei și texturii rinichilor. Aceasta poate ajuta la identificarea unor afecțiuni precum pietrele renale, chisturi sau tumori renale.
 • Vezica Urinară și Prostata: Pentru pacienții cu simptome legate de vezică sau prostată, ecografia reno-vezicală poate oferi informații valoroase. Se pot detecta afecțiuni precum vezica urinară hiperactivă, obstrucțiile sau alte anomalii ale prostatei.
 • Monitorizarea Fluxului Urinar: Ecografia urologică poate fi folosită pentru a evalua fluxul urinar, ajutând la identificarea obstrucțiilor sau a altor probleme care pot afecta eliminarea normală a urinei.
 • Detectarea Anomaliilor Urologice la Copii: La copii, ecografia urologică este adesea utilizată pentru a evalua anatomia sistemului urinar și pentru a detecta eventuale anomalii congenitale.

Avantajele Ecografiei Urologice

 • Non-invazivitatei: Ecografia urologică este complet non-invazivă, eliminând necesitatea intervențiilor chirurgicale sau a altor proceduri invazive. Pacienții nu resimt durere în timpul sau după efectuarea examinării.
 • Imagini Detaliate și În timp Real: Procedura oferă imagini în timp real, permițând medicilor să observe structurile anatomice în mișcare. Acest aspect este deosebit de util în evaluarea funcționalității rinichilor și a vezicii urinare.
 • Fără Expunere la Radiații: Spre deosebire de alte tehnici de imagistică medicală, cum ar fi radiografia, ecografia nu implică expunerea la radiații ionizante. Acest aspect face ecografia potrivită pentru monitorizarea pe termen lung și evaluarea repetată.
 • Accesibilitatea și Costuri Reduse: Ecografia este o metodă accesibilă, fiind disponibilă în multe unități medicale. Acest aspect contribuie la facilitarea accesului pacienților la servicii de diagnostic de calitate. De asemnea, prețul serviciilor de ecografie în majoritatea unitățile nu este ridicat.

La Clinica Promed, ne preocupăm continuu de starea ta de sănătate.

Beneficiază de pachetul nostru pentru serviciile de Urologie:

Consultație + Ecografie Urologică (Reno-Vezicală) la prețul de 350 Lei. 

Ce include acest pachet?

 • Consultație Specializată Urologică: Veți fi consultat de către un medic specialist în urologie, care vă va asculta simptomele, va răspunde întrebărilor și va oferi sfaturi personalizate și interpretare detaliată.
 • Ecografie Urologică (Reno-Vezicală): Vom efectua o ecografie detaliată a rinichilor și vezicii urinare, folosind tehnologie de ultimă generație pentru a identifica orice potențiale afecțiuni.

Beneficii ale pachetului:

 • Diagnostic rapid și precis al afecțiunilor urologice.
 • Consultație personalizată cu medic specialist în urologie.
 • Echipă medicală dedicată și experimentată.
 • Confort și confidențialitate în cadrul Clinicii Promed.

Ecografia urologică este o procedură valoroasă în diagnosticul și monitorizarea afecțiunilor tractului urinar. Având beneficii precum non-invazivitatea, absența expunerii la radiații și accesibilitatea.
Pentru informații specifice despre procedura de ecografie reno-vezicală si pentru a vă asigura că sunteți în mâinile unui profesionist de excepție, aflați mai multe despre abordarea și expertiza Dr. Adrian Aldea, Medic Specialist în Urologie.

Ecografia Urologică (Reno-Vezicală

Sau sună-ne la:

Telefon: 0372.88.00.88

Email: contact@clinicapromed.ro

Adresa: Strada De Mijloc nr. 132, Brașov

Program:
Luni – Joi 08:00 – 20:00
Vineri 08:00 – 18:00