fbpx

Ce este circumcizia ?

Consultatie operatie de circumcizie

Circumcizia este intervenția chirurgicală ce presupune înlaturarea parțială sau completă a țesutului prepuțial.

Tehnologia avansată oferă o metodă foarte rapidă, minim invazivă și la costuri mult mai mici în comparație cu operația clasică.

Când este indicată operația de circumcizie?

Circumcizia este recomandată pentru a trata diferite patologii. Acestea includ fimoza patologică, balanopostita refractară și infecțiile cronice sau recurente ale tractului urinar (ITU).

Fimoza

Fimoza este o afecțiune a penisului care apare la unii adulți și copii care nu sunt circumciși.

Se identifică prin existența unui surplus de prepuț ca lungime care poate cauza îngustarea și inflamarea orificiului. Acest lucru poate cauza simptome mai grave precum:

Dacă simțiti vreunul dintre aceste simptome este recomandat să vă programați la un consult în cel mai rapid timp posibil.

Alte indicații ale operației de circumcizie:

Urgența noilor boli, în special virusul imunodeficient uman (HIV) a readus în lumină procedura străveche, aceasta a venit ca urmare a unor studii recente care au demonstrat ca această intervenție,  nu numai că reduce semnificativ rata infecției cu HIV, dar și pe cea a bolilor cu transmitere sexuală și a cancerului penian. Așadar, campanii masive de circumcizie masculină în zone cu prevalență scăzută a circumciziei au apărut.

Contraindicații:

Acestea includ sugari cu anumite anomalii ale tractului genital, cum ar fi: hipospadiasul și epispadiasul, curbura anormală a glandului penian.

Circumcizia este contraindicată la nou-născuții prematuri și la cei care nu sunt stabili clinic și în stare bună de sănătate.

De asemenea, la pacienții cu antecedente familiale cu tulburări grave de sângerare, cum ar fi hemofilia, se recomandă analize de specialitate înaintea efectuarii intervenției chirurgicale.

Tehnica chirurgicală:

Circumcizia constă în îndepărtarea țesutului prepuțial parțial sau complet prin chirurgie clasică cu sutură cutaneo-mucoasă cu fire resorbabile separate, sau tăiere si sigilare mecanică cu aparat Stapler, în funcție de recomandarea medicului urolog.

In majoritatea cazurilor se practică anestezie locală la baza penisului si periprepuțial.

Tehnicile chirurgicale Promed:

Folosim două metode de intervenție

Doctorul va recomanda metoda potrivită în funcție de particulartiățile anotomo-fiziologice.

Vezi procedura modernă aici.

Operatie de circumcizie - Aparat Stapler
Procedura de circumcizie cu aparatul Stapler

Avantajele intervenției cu aparat Stapler:  

Complicații posibile:

– Sângerarea, hematomul, infecția și îndepărtarea in exces sau prea puțină a țesutului prepuțial sunt posibile complicații acute in cazuri foarte rare.

– Pe termen lung poate aparea stenoza de meat uretral.

Beneficiile in urma operației de circumcizie:

Recuperare:

De cele mai multe ori firele de sutură sau capsele folosite la sutura plagii, cad de la sine în 2-4 săptămâni.

Repausul sexual este indicat pentru aproximativ 6 săptămâni de la intervenție.

Cum sa te pregatesti pentru procedura:

Înainte de intervenția chirurgicală este recomandat sa se efectueze un set de analize generale incluzând în mod special urocultura, sumar de urină, glicemia si INR-ul acestea fiind un standard pentru orice tip de intervenție chirurgicală asociată zonei intime. Urocultura si examenul sumar de urină au o importanță deosebită, deoarece infecția urinară preexistenta poate complica vindecarea plagii prin dehiscente de plagă sau cicatrizari vicioase.

De asemenea, se recomandă pacientului epilarea sau diminuarea pilozității în zona intimă, in special dacă aceasta este in excces.

În ceea ce privește pregatirea preoperatorie cu privire la tubul digestiv, aceasta nu este necesară, anestezia practicată fiind cea locală.

Dacă încă stai pe gânduri și nu ești sigur dacă această procedură este pentru tine, sună-ne la numărul: 0372.88.00.88

Doctor Adrian Aldea

Dr. ADRIAN ALDEA

Medic Specialist

Urologie

Dr. Adrian Aldea este medic specialist urolog, absolvent al Facultății de Medicină din cadrul Universității Transilvania din Brașov. A urmat apoi o pregătire de 5 ani ca medic rezident în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, sub îndrumarea unuia dintre cei mai renumiți profesori universitari din țară și a altor medici cu merite deosebite în domeniul urologiei atât pe plan local cât și național.
Încă de pe băncile facultății a participat la numeroase congrese, simpozioane și conferințe și de-a lungul anilor a contribuit la realizarea mai multor articole de specialitate alături de îndrumătorii săi.
De asemenea, pe parcursul timpului s-a implicat în multiple acțiuni și programe de voluntariat iar în prezent este membru atât al Asociației Române de Urologie cât și al Asociației Europene de Urologie.

  • Medic profesionist
  • Zeci de intervenții chirurgicale
  • Circumcizie adulți cu anestezie locală (cu aparat “stapler GYCD“): 2.800 Lei (include consultație + intervenție + control)